چه تصمیمی برای بحران ریزگردها و معادن منطقه کاشان گرفته شد؟
هفت هزار هکتار معادن کاشان چگونه ساماندهی می شود ؟
به گزارش پایگاه خبری سیمین ، در پیگیری های صورت گرفته خبرنگار سیمین ، مشکلاتی چون عدم تخصیص اعتبار برای رفع مشکلات زیست محیطی ، ناهماهنگی بین ادارت مسئول ، بلاتکلیفی وضعیت چگونگی برخورد و یا ساماندهی معادن، بی توجهی به بحران گرد و غبار در منطقه کاشان ، به صورت فاحش، هویدا بود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان ، در سفر به کاشان، گفت :در جلسه ستاد پیشگیری ،هماهنگی و فرماندهی عملیات با حضور نمایندگان، زیست محیطی استان قم و اصفهان در فرمانداری کاشان ، کانون های فرسایش بادی گرد و غبار کاشان و آران و بیدگل در الویت های استان اصفهان قرار گرفت.
منصور شیشه فروش ، افزود :مقرر شد ظرف مدت ۱۰ روز با همکاری اداراتی چون منابع طبیعی ، محیط زيست ، شهرداری ، مرکز بهداشت و بخش اجرایی با محوریت فرمانداری کاشان، پیشنهادات کوتاه مدت و بلد مدت برای رفع این مشکلات بحران ریزگردها و کانون های گرد و غبار منطقه کاشان به دبیرخانه کارگروه مستقر در محیط زیست اصفهان ، ارسال گردد .
وی تصریح کرد :در هفته آینده و پس از ارسال پیشنهادات ، جلسه ی در استان اصفهان ، برگزار و نتیجه برای تصمیم نهایی و کنترل ریزگردها و رفع مشکل زیست محیطی کاشان به تهران ارسال می شود تا سریع بتوان برای رفع این مشکل ، اقدام کرد.
به گفته وی، در شهر اصفهان ۱۴ ایستگاه پایش کیفیت هوا ، موجود است و در کاشان با وجود یک ایستگاه نمی توان ، شاخص پایش هوا را بررسی کرد و از این جهت، مدیرکل محیط زیست استان اصفهان قول داده اند تا یک ایستگاه پایش هوا، به کاشان اضافه شود .
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ، گفت: تقریبا ۳۰ درصد مساحت استان اصفهان بیابانی است و در کشور ۳۲ میلیون هکتار یعتی ۲۰ درصد کشور شرایط بیابانی دارد در حالی که در استان اصفهان ۳۰ درصد است.
منصور شیشه فروش ، افزود : در استان اصفهان ، ۱۴ کانون بادی، شناسایی شده اند و کاشان ،آران و بیدگل ، اردستان ، نائین ، خوروبیابانک، شاهین شهر ، برخوار ، شهررضا ، گلپايگان و…از مناطق بیابانی استان اصفهان هستند.
به گفته وی ،در کاشان و آران و بیدگل حدود ۳۰ درصد ، تحت تاثیر کانون های بحران فرسایش بادی هستند و در این خصوص ، کمیته مشترک بین کاشان و آران و بیدگل با محوریت اداره منابع طبیعی ، برای کنترل فرسایش بادی تشکیل و برای طرح های آبخیزداری در شهرستان کاشان و آران و بیدگل تاکید و ۵ طرح آبخیزداری در شهرکاشان در ، روستاهای دره ، خم ، قهرود ،قمصر و همچنین در آران و بیدگل ، صورت می گیرد.
وی در پاسخ خبرنگار سیمین ، که چرا اعتبار لازم به بحران ریزگردها و مشکلات زیست محیطی منطقه کاشان و آران و بیدگل، اختصاص نمی یابد و چرا تاغ زارها در کویر آران و بیدگل در وضعیت نامناسب هستند، گفت: متاسفانه سود جویان و قاچاقچیان چوپ ، تاغ زارها در عرصه بیابانی را قطع و نابود می کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، گفت: یکان حفاظت اداره منابع طبیعی ، مجددا تقویت ویژه ، می شود تا با این افرد برخورد کنند اما برای مقابله با آفات نباتی و اجرای طرح ها و کاشت گونه های مقاوم ، اعتبارات محدود است.
منصور شیشه فروش ، ضمن تایید سوال خبرنگار سیمین در خصوص اعتبارات ، افزود :بله درست است اعتبارات کافی نیست و برای ایجاد زیرساخت و اجرای طرح ها ، اعتبار لازم است اما در این جلسه مشخص شد کاشان و آران و بیدگل در این خصوص به چه میزان اعتبارات نیاز دارند.
به گفته وی ، مدیرکل محیط زیست استان اصفهان در این جلسه با فعال کردن کارگروه ، مقرر شد منابع و اعتبارات لازم را اختصاص دهند که البته با مشارک اجتماعی و صنایع ، این امر عملی می شود .
منصور شیشه فروش ، افزود : ۱۴۰ معدن در کاشان و ۱۰۵ معدن در شهرستان فعال می باشد که نیازمند برنامه ریزی مشخص از سوی سازمان صنعت معدن و تجارت است .
به گفته وی، ساماندهی و نظارت هفت هزار هکتاری معادن کاشان باید به صورت جدی انجام گیرد و الزام شد طرح معدن سبز در این منطقه انجام شود .
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سیمین، که چه ضمانت اجرایی و قانونی برای معادن وجود دارد تا الزام به رعایت قانون ، شوند ، تصریح کرد :زمانی که اداره هواشناسی شناسایی ، پیش بینی سامانه ورود گرد و غبار را می کنند اداره محیط زیست باید ایستگاه سنجش آلاینده را رصد و این ایستگاهها در اختیار مرکز بهداشت کاشان ، نیز قرار دارد و اگر برای سلامتی عموم ضرر داشته باشد مرکز بهداشت درخواست تشکیل جلسه می دهد و در این جلسه، تصمیماتی برای اعمال محدودیت ها گرفته می شود که قانون گذار ، مشخص کرده مراکز استان ها باید این تصمیمات را برای محدودیت ها بگیرند اما به کاشان این اختیار را داده ایم که جلسات را تشکیل و خروجی و جمع بندی جلسه را به اصفهان فرستاده و ما سریع مصوبه محدودیت ها را به کاشان ،ارسال می کنيم.
وی تاکید کرد: در این شرایط همه صنایع موظف هستند با مدیریت اداره صنعت ، معدن و تجارت در خصوص محدودیت های تصویب شده همکاری کنند و براساس قانون ، مدیریت اداره محیط زیست کاشان با هماهنگی دادستان کاشان ، می توانند برخورد قضایی و صنایع آلاینده و معادن متخلف را تعطیل کنند.
وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چند مورد اداره محیط زیست کاشان ،معادن و صنایع آلاینده را در شرایط بحرانی کاشان ، تعطیل ، کرده است ، گفت : بیش از ۲۰۰ مورد اختیاریه به واحدها و معادن داده اند که در شرایط اضطراری توجه نکرده اند .
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، گفت : بیش از ۲۵ نیرو مکلف شده اند واحد محیط زیست و بهداشت را در معادن و صنایع آلاینده، فعال کنند تا بر عملکرد آنها نظارت شود.
منصور شیشه فروش، افزود: هزینه هر هکتار جنگل دست کاشت در سال ۱۴۰۳ اهم از، نهال کاری ، آبیاری و …، ۴۱ میلیون تومان است در استان اصفهان ، یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار، کانون های فرسایش بادی شناسایی که برای ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی ، الویت کاشت وجود دارد که نیاز به اعتبار لازم دارد که از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری با توجه به شرایط بحرانی استان اصفهان ، درخواست نموده ایم .
به گفته وی، گرد و خاک سالانه ۳۰۰میلیارد تومان خسارات در استان اصفهان وارد میکند.
قابل ذکر است در هفته گذشته و در شرایط بحرانی گرد و غبار در کاشان ، در زمانی که نفس کشیدن برای مردم منطقه سخت بود معادن روستای هدف گردشگری “دره ” و معدن سنگ آهن کهن باغ شهر تاریخی نیاسر در حال فعالیت شبانه روزی بودند و کانون های گرد و غبار از معادن در آن هوای آلوده، کاملا مشخص بود و همچنین تردد روزانه بیش از ۷۰ تریلر نیز از داخل شهر نیاسر بر این آلوده گی افزوده بود اما مدیر اداره محیط زیست کاشان ، گفت : نامه ی به فرمانداری کاشان در این خصوص ارسال داشته است.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار محیط زیست سیمین، در خصوص یکی از کانون های گرد و غبار در نوش آباد و کوره های آجرپزی مستقر در این شهر ، تصریح کرد : طرح بهسازی و ساماندهی کوره های آجرپزی در شهرستان های استان اصفهان ، مصوب شورای عالی برنامه ریزی ، است و از کوره های آجرپزی در نوش آباد بی اطلاع بوده ام اما اکنون این کوره ها را در این طرح قرار می دهیم .
وی در خصوص سوال دیگر خبرنگار محیط زیست سیمین، در خصوص علت توقف طرح مالچ پاشی منطقه کاشان ، گفت : در گذشته مالچ ها نفتی بودند و تاثیرات منفی زیست محیطی داشتنند و پروژه ی مالچ پاشی، معطل ماند تا مالچ دوستدار محیط زیست ، تولید شود .
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان، در خصوص شناسایی کانون های گرد و غبار خارجی استان اصفهان، نیز ،گفت : استان اصفهان ، کانون های مشترک با استان های قم ،کویر مرنجاب و استان های سمنان ، خراسان جنوبی و استان یزد، دارد.
منصور شیشه فروش، افزود:مقرر شد مدیر کل استان اصفهان جلسه ی مشترک با این چهار استان داشته باشند راهکارها و نیاز ها سنجیده تا در سازمان محیط زیست و منابع طبیعی کشور همزمان یک مطالعات جامعی برای همه ی این مناطق صورت گیرد و سهم هر استانی مشخص تا کارها و دستور عمل لازم انجام ، پذیرد.
اخبار مرتبط که خبرنگار محیط زیست سیمین طی این چند هفته بحرانی کاشان ، منتشر کرد را در لینک زیر بخوانید:
چرا خشم و خطر آسمان کاشان را احاطه کرده است؟
برخی مسئولین کاشان خطرناک تر از آسمان غبارآلود شهر
نسبت به تخریب محیط زیست کاشان بی توجه هستیم
فیلم /گزارش خبرنگار محیط زیست سیمین دستور کار شورای شهر کاشان شد
چگونه بحران زیست محیطی کاشان را خالی از سکنه می کند؟
پاسخ مدیریت بحران فرمانداری کاشان قانع کننده نبود
یکپارچگی بین ادارات مرتبط با بحران زیست محیطی کاشان دیده نمی شود
فعالیت مخرب معادن کاشان در دستور کار قرار گرفت
تمام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید