وقتی زنان را ارتقا دهید
تیتر یک مادران توانمند جامعه را می سازند سید جلال جلیلی ،کارشناس فرهنگی سیمین خبر– جایگاه ما دررتبه بندی جهانی پرلز، یکی از تاسف بارترین اخباری بود که چند روز، رسانهها به آن پرداختند و بعد هم کوهی از اخبار گوناگون، بر سر این خبر آوار شد و این خبر، بایگانی و آرام آرام فراموش […]
تیتر یک
مادران توانمند جامعه را می سازند
سید جلال جلیلی ،کارشناس فرهنگی
سیمین خبر– جایگاه ما دررتبه بندی جهانی پرلز، یکی از تاسف بارترین اخباری بود که چند روز، رسانهها به آن پرداختند و بعد هم کوهی از اخبار گوناگون، بر سر این خبر آوار شد و این خبر، بایگانی و آرام آرام فراموش شد.
اما چرا در سرزمین فردوسی و حافظ و سعدی و مولانا رتبه ادبیات فرزندان ایران به کمتر از میانگین جهانی رسیده است؟
هنر و ادبیات، نماد زندگی و بیانگر بلوغ فکری جامعه است تا مردم فراتر از رویاپردازی خود، بتوانند رویامند شوند و رویاسازی کنند اما امروزه خانوادهها ، فرزندانشان را به گونه یی تربیت میکنند تا برای شرکت در آزمون ها با سرعت هرچه بیشتر برای زدن تست در زمان کمتری البته با اضطراب واسترس زیاد بتوانند مسیر قدرت و ثروت را هرچه سریعتر طی کنند.
هنر و ادبیات، فرصتی برای تجربه اندوزی از گذشته و پرهیز از تکرار راههای رفته و سادهاندیشی و اقبال اندیشی است در غیر این صورت باید روزگار را تکرار کنیم و در انبوه اطلاعات امروز که از زمین و آسمان فضای مجازی ، بر سر انسان عصر دیجیتال، آوار شده است، اندیشه و تفکر همچون میوه کال وتلخی است که نارسیده به بازار مخاطب، عرضه میشود.
برای زیستن آگاهانه چارهای نیست جز آنکه کتاب مناسب بخوانیم تا بتوانیم بشناسیم و به باور برسیم تا در چاه نیفتیم اما رویکرد حافظه محور مدرسه و دانشگاه باعث شده است که هنر و ادبیات از زندگی معاصر به خصوص از زبان زنان و مادران جدا شده و به دنبال آن کودکان و فرزندان جامعه هم نسبت به مفهوم ادبیات بیتوجه باشند .
مادرانی که لالایی میخوانند و زنانی که اهل حکمت و معرفت هستند، خوب میدانند که ادبیات برای گذران اوقات فراغت و ابزار سرگرمی نیست بلکه فرصتی برای خوب اندیشیدن و خردمندانه زیستن است و امروز هم اگر به دنبال خوشبختی و نیکروزی هستیم باید به دامان هنر و ادبیات پناه ببریم و چراغ دانایی و آگاهی را در خانهها روشن کنیم و خانوادهها باید همراه بچهها کتاب بخوانند و بدانند که درمقابل همه هجمههای اقتصادی و اجتماعی، در سایه سار ادبیات است که میتوان نقشه ی بهترزیستن را طراحی کرد.
نتایج مطالعات جهانی پرلز، سند گویایی است که چگونه کشورهای توسعه یافته به جایگاه ادبیات و هنر ، پی برده اند و آگاهانه زیستن را انتخاب کردهاند و اینکه شهروندانی را تربیت کرده اند تا افراد مسوولیت پذیر و کنشگران فعال را پرورش داده تا در هر جایگاهی که هستند خلاقیت خود را به کار بگیرند و رفتاری مسوولانه نسبت به جامعه خود داشته باشند .
شایسته است تا شهروندان ایران عزیز نیز پنجره ی هنر و ادبیات را به دنیای خود باز کند تا آموزش در خانوادهها فراگیر شود و هر کس بتواند سهمی از خرمن دانایی دیگران برچیند و به توانایی برسد و به کنشگری بپردازد و البته آغاز این زیستن از خانه و از دامان زنان و مادرانی است که کتاب میخوانند.
«ملیندا گیتس» در کتاب لحظه برخاستن میگوید: «وقتی زنان را ارتقا دهید، همه را ارتقا میدهید خانواده را، جامعه را و کل کشور را» زیرا کتابخوانی برای کودکان باعث شکلگیری افکار آنها می شود و این دستاورد بزرگی برای جامعه در سطح کلان است و به زبانی دیگر، کاهش کتابخوانی و مطالعه برای کودکان نشان از خطر جدی در توسعه ذهن آنها دارد و در بلندمدت نیز آثار منفی آن بر اجتماع تحمیل می شود.
پی نوشت: آزمون تیمز روند آموزش درسهای ریاضیات و علوم و آزمون پرلز پیشرفت سواد خواندن را میسنجد؛ این دو آزمون از مهمترین مطالعات تطبیقی در قلمروی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی IEA است که عملکرد تحصیلی دانشآموزان حدود 60 کشور جهان را در دروس ریاضیات، علوم و سواد خواندن میسنجد.
مطالعه تیمز (TIMSS) در فاصله هر 4 سال و مطالعه پرلز (PIRLS) در فاصله هر 5 سال یک بار تکرار میشود تا روند تغییرات آموزشی و میزان کاهش و افزایش عملکرد دانشآموزان کشورهای شرکتکننده مشخص شود.
کدخبر: 114
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید